Schimmert secretariaat@kerststallendorp.nl 17 tot en met 31 december 2023

Speurtocht kerstverhaal Dick Bruna

Leuk dat je meedoet!

In deze bijzondere tijd, is het extra tijd voor kleur, plezier en veilig vertier. Nieuwe herinneringen maken met je eigen gezin, middels oude, maar prachtige en nog steeds actuele verhalen. Ga op speurtocht naar alle figuren uit onderstaande kerststal. Je kunt ze vinden in de Montfortstraat en in de struik.

Zoek je mee naar Jezus, Jozef en Maria, de herders met hun schaapjes, de Engel, Koning Melchior, Koning Balthasar en Koning Caspar? Als je iemand gevonden hebt, zet dan een vinkje in het plaatje hieronder. Als je geen blaadje hebt, probeer dan goed te onthouden wie je gezien hebt.

Goed gespeurd? Wie ben je onderweg niet tegengekomen, maar zie je wel in het plaatje hieronder? Neem een kijkje bij de complete stal die op het grasveld bij de kerk te zien is. Hier kun je ook controleren of je iedereen gezien hebt onderweg.

Het prentenboek ‘Kerstmis’ vertelt ons dat alle figuren op Kerstavond naar de stal op het grasveld bij de kerk gaan.

Bekijk ook het verhaal van Dick Bruna op youtube.

Print onderstaande tekening uit en vink het figuur aan dat je hebt gevonden tijdens de speurtocht.

Print tekening

Jubileum 'Kerstmis' van Dick Bruna

De klassieker ‘Kerstmis’ van Dick Bruna bestaat 60 jaar! Om dit te vieren is er nu eenmalig een speciale editie met kraftpapieren omslag, linnen rug en goudfolie bedrukking verkrijgbaar.

Om dit feestelijke jubileum te vieren is er op donderdag 14 december van 14:45-15:45 uur in de bibliotheek te Schimmert d'n Èngel in het dialect het kerstverhaal verteld.

Daarna kunnen de kinderen dan vanaf dat weekend de wandelroutes lopen en kerststalletjes van over de hele wereld bewonderen, met het kerstverhaal in hun hoofd en hart.

Vrije gift

Een digitale “vrije gift” voor Kerststallendorp Schimmert! 

Als u een vrijwillige gift wilt overmaken, kunt u dat doen door hier te klikken

of

middels de QR-code (indien u méér dan €0,50 wilt doneren ivm bankkosten).